Acerca de

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/3

WONING TE JETTE

Location: Jette

Client: Privé

Het project bestaat enerzijds uit een renovatie van het hoofdvolume en anderzijds uit de bouw van een nieuw volume in de tuin. De woning maakt deel uit van een historisch ensemble van vier woningen uit het jaar 1892. Daarvan is er reeds één woning sterk verbouwd en heeft enkele kenmerkende onderdelen verloren. De bijgebouwen in de achtergevel zijn in slechte staat en ruimtelijk oninteressant doordat ze de verbinding tussen de leefruimte en de tuin verhinderen. Daarom wordt de achtergevel rechtgetrokken en opengewerkt naar de tuin toe zodat maximaal licht kan toetreden. Het zadeldak wordt vervangen door een geïsoleerd plat dak waardoor de ruimtes hieronder volwaardige ruimtes worden. De kroonlijst van de voorgevel wordt hierbij opgetrokken tot de hoogte van de linkerbuur zodat een nieuwe volwaardige gevel met maximaal licht ontstaat. Om inkijk met de buren te voorkomen worden aan zowel de voor- als achtergevel houten vulpanelen links en rechts geplaatst. De verschillende verdiepingen hebben een terras zodat elk verdiep een buitenruimte heeft. Vaste plantenbakken worden met de nieuwe terrassen van de achtergevel als één geheel ontworpen en zorgen ervoor dat ook hier geen inkijk is naar de buren. Het tweede deel van het project is de bouw van een bureau in de tuin. Het combineert het voordeel van thuiswerk maar dan buitenshuis door de losstaande inplanting in de tuin. Er is bewust gekozen om een rustige, aangename ruimte te voorzien met een maximaal zicht op de tuin en die het mogelijk maakt om op een volwaardige manier van thuis uit te werken. Het project heeft als doel de leefbaarheid te optimaliseren en het E-peil te verbeteren. De gevels en dak worden geïsoleerd, er worden zonnepanelen voorzien, met lokale en circulaire materialen gewerkt en ingezet op maximale lichtinval.