Acerca de

Het project bevindt zich tussen het historisch erfgoed en de hedendaagse gebouwen van de concessie in De Haan, naar het plan van J. Stübben,1912. Achter het perceel ligt een duinlandschap, dat zich uitstrekt in de helling op de rand van het terrein.
Het appartementsgebouw in het westen torent hoog uit boven de site en heeft veel inkijk op het terrein. De contour van de woning, die maximaal 25% van het perceel mag innemen kan op verschillende manieren geprojecteerd worden. Het volume wordt opgevat als duinwoning, de inkijk beperkend, ingewerkt in de rand van het terrein. Het rechthoekig volume wordt
vervolgens dubbelgevouwen. Hierdoor ontstaat een introvert V-vormig plan, waarvan de uiteindes zijn ingegraven in de duin. Aan de binnenzijde kijkt de trappenhal en nachtgang uit op een patio tegen de duin. Vooraan zijn de praktijkruimte, slaapkamers en garage op het interieur gericht, achteraan ontplooit zich vanuit de leefruimtes een breed uitzicht op het duinlandschap. Het dubbelgevouwen volume zorgt ook voor een maximale bezonning. Het oorspronkelijke duintalud werd door de vorige eigenaar afgegraven om een groter gazon te creëren. Door een compacte woning vooraan te plaatsen wordt de tuin beperkt aangesneden. Het oorspronkelijke duinreliëf wordt hersteld. In de zachte helling zit ook het terras ingewerkt.

WONING DE HAAN

Location: De Haan

Client: Privé

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/7