Acerca de

1/6

PASSAGIERSTERMINAL PAPEETE

FRANS-POLYNESIË

Location: Papeete, Frans-Polynesië

Client: Haven van Papeete

Surface: 2.031 m²

Miljoenen mensen dromen ervan om Frans-Polynesië te bezoeken. Voor diegenen die ervoor gekozen hebben om met de boot te komen, zal de Place Vai’ete de plaats zijn van het eerste contact met hun droom die werkelijkheid wordt. Het project is van groot belang voor Papeete en voor Frans-Polynesië. Voor de duizenden bezoekers die aanleggen, zijn de passagiersterminal en de Place Vai’ete de representatieve ruimte van waaruit lokale en internationale cruises zullen vertrekken en eindigen, het eerste en het laatste beeld van hun reis. Deze terminal betekent voor de stad Papeete een enorme bron van verrijking en voegt een nieuwe publieke functie toe aan de plek. Het project dient hier op een creatieve manier mee om te gaan, rekening houdend met de vereisten van de International Ship and Port Facility Security (ISPS), de internationale code voor de veiligheid van schepen en havenfaciliteiten, en met het belang van de ruimtelijke continuïteit tussen stad-terminal-schepen en de waterkant.

Sinds het ontstaan van Papeete is de huidige Place Vai’ete altijd de bevoorrechte plaats geweest waar bezoekers bleven hangen. Met de tijd werd ze dé plek voor alle festiviteiten. Deze status is ze echter beetje bij beetje verloren, ten voordele van andere plekken. Met dit project hebben we de ambitie om niet alleen het plein in waarde te herstellen, maar vooral om de stad Papeete nieuw leven in te blazen en om bezoekers te bevestigen dat hun droom werkelijkheid is geworden.