top of page

Acerca de

Het terrein is gelegen in een strategische zone op het industrie terrein van Neder-over-Heembeek nabij het kanaal. Het is een hoekperceel dat vanuit verschillende standpunten zichtbaar is. Het gebouw, met een dubbele functie, volgt de vorm van het terrein. De linkerkant is een manuele carwash, de rechterkant een kruidenierswinkel met bijhorende functies en een overdekt terras. Het hart van het project bevat een groene ruimte en ook de ruimte tussen straat en gebouw bevat een maximum aan groen.

 

STEDELIJKE INTEGRATIE
Het project pas zoveel mogelijk in de industrieel-stedelijke context. Het zal een aangename en actieve plaats zijn. Beide functies zullen activiteit brengen op de site. Aan de ene kant zullen voertuigen vuil aankomen en proper vertrekken gedurende de hele dag. Anderzijds is er de winkel met broodjeszaak waar klanten van de carwash, werknemers van de bedrijven en het militair hospitaal van de streek, bewoners van de woonwijken levensmiddelen zullen kunnen kopen en eten. Een tuin en een overdekt terras zijn toegankelijk voor het publiek. Het wordt een gezellige en aangename plek in een gebied dat momenteel nogal anoniem is. De goed uitgewerkte architectuur zal de plek een meerwaarde geven.

 

DUURZAAMHEID

Het project is gefocust op duurzaamheid. De ecologische carwash gebruikt regenwater. Het gebruikte water wordt gefilterd en hergebruikt. De bouwmaterialen zullen zo duurzaam mogelijk zijn (hout). De verplichting om 10% groene ruimte aan te bieden wordt ruimschoots overschreden: 27%.

CARWASH EN SUPERMAKRT GALILEI BRUSSEL

Location: Brussel

Client: privé

Surface: 419 m²

bottom of page